Oldaltérkép | E-mail
 
 
Zenei Nap
Házi csoport
Gyülekezeti újság
2004
2003
2002
2009
MÁSODIK ESÉLY
2011
2012
2013
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Gyülekezeti újság
   
 

 
A Visszhang utódja – Útitárs„Mivel Bajka Barnabás eddigi főszerkesztőm tovább nem vállalja a szerkesztésemet… az ő felügyelete alatt ez az utoljára megjelent kiadvány!.. Ha valaki más nem vállalkozik arra, hogy tovább is foglalkozzon velem, akkor többet nem látjuk egymást a kedves olvasóval!” – olvashattuk ezt a 2004 végén megjelenő Visszhangban. Többen azonban úgy láttuk, hogy szükség van a folytatásra, ha nem is ugyanolyan formában, mint eddig. Isten időről időre újjá tesz mindent, a természetben is, és így történt ez az újsággal is. Új formát ölt szolgálatunk.

Az a célunk, hogy segítsünk az Istenért végzett szolgálatban az írásainkkal, bizonyságtételeinkkel, hogy olyan lapot nyújtsunk át, mely Isten szeretetét teszi kézzel foghatóvá. Azt szeretnénk, ha ez a lap, valóban egy társ lenne a hétköznapokban mindannyiunk számára, azaz lapozgatva mindenki megtalálná a hozzá szóló oldalakat és reméljük, hogy valóban sokoldalú gyülekezeti lapot indítunk útjára. Nem várunk ezért elismerést és dicséretet, nem baj, ha ritka lesz az építő kritika, az se baj, ha passzivitásba, érdektelenségbe és közömbösségbe ütközünk, mert kellenek a nehézségek, hogy ezeken felülkerekedve tanulni tudjunk belőlük.

Várjuk azokat az ötleteket és igényeket, melyek megfogalmazzák, hogy miről olvasnának szívesen, de várjuk a beszámolókat, bátorításokat, bizonyságtételeket is. Bármilyen stílusú és témájú cikket szívesen fogadunk, akár kézzel írva, személyesen (Gabinak, Raminak) átadva, akár az Interneten e-mailben (utitars@citromail.hu) elküldve érkezzen hozzánk, vagy a kihelyezett ládába bedobva.

Köszönjük:
Nagy Gabriella és Gajdács Ramóna - főszerkesztők -
2005. február

 
2006

4. December 

3. Május

2. Április

1. Március


 2005

4. December

3. Július

2. Június

1. Február
 


 
2 éves a VisszhangMielőtt elkezdtem írni ezeket a sorokat, átlapoztam néhány korábban megjelent Visszhangot. Elolvastam az első szám kezdő sorait. Visszaemlékeztem azokra a pillanatokra, amikor kedves barátom először említette a gyülekezeti újság ötletét és azt is amikor kezemben foghattam a tervezetet és beszélgettünk annak megvalósulásáról. Szép és izgalmas pillanatok voltak. Két év eltelte után bevallom nem mindig ilyen pillanatok között állt össze egy-egy lap. Volt amikor kevés volt az erő és kevés volt az akarat is, de mindig segítséget nyújtott a fentről jövő Erő és a körülöttem álló hűséges és kitartó munkatársak. Sok áldásban volt részem és gondolom az olvasóknak is, amikor megismerhettük egymás gondolatait, lelkivilágát, egyes testvéreink élettörténetét múltjukból vagy éppen jelenükből. A legjobb cikkek akkor születtek, amikor valaki teljesen egyszerű szavakkal, őszintén írta le valóságos gondolatait.

Köszönöm mindazoknak, akik hajlandók voltak írásaikkal gazdagítani gyülekezeti életünket. Igaz sokszor nem volt elég egyszer-kétszer megkérni munkatársainkat az odaszánásra.

Úgy érzem a gyülekezeti lapunk megjelenéséhez többre van szükség, nem az anyagiakra gondolok, hanem friss, megújult munkaerőre, hasonlóan a gyülekezeti életünkhöz, ahol szintén várunk és vágyunk sokszor megfogalmazhatatlan változásra. De sajnos ott marad szívünk legmélyén, nem törhet felszínre, mert gátat, akadályt érzünk ennek kimondására vagy éppen megszomorodott életünk nem engedi látni a szolgálatvégzés célját, jövőjét.

Változást várunk. Változás akkor lesz, -mondjuk sokszor- ha egyénenként megy végbe Isten helyreállító munkája. Ez igaz, de szükségünk van az egymás támogatására, bátorítására, hogy amit Isten bennünk elkezd munkálni, felépíteni, senki azt le ne rombolja. Nem könnyű ezt megvalósítani életünkben, közösségünkben, de legyen ez közös célunk, érdekünk és legyen a Visszhang újságunk jövőbeni célkitűzése is ezt munkálni.

Bajka Barnabás - főszerkesztő -
2005. január
 


Impresszum:

Főszerkesztő: Bajka Barnabás

Munkatársak: a gyülekezet tagjai

Megjelenik: negyedévente
Kiadja: az újkígyósi Baptista Gyülekezet

A lap ingyenes.
 
 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by