Oldaltérkép | E-mail
 
 
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Könyvajánló
   
 

Ingyen letölthető könyvek és bibliatanulmányok itt

Bill Hybels magyar nyelven megjelent könyvei

Könyvajánló I.


Végre megjelent! Rick Warren: Céltudatos Gyülekezet


Sok gyülekezet küzd napjainkban azzal a problémával, hogy nem ismeri föl hatalmas felelősséggel járó küldetésének lényegét. Még sokszor azt sem tudja, hogy miért létezik. Máskor meg úgy tűnik, mintha a múltból itt maradt múzeum lenne. Megtartó erejét esetenként hagyományok és vallásos szokások ápolásában reméli. Rick Warren könyve éppen  abban ad hatalmas segítséget, hogy bemutatja a Szentlélek által vezetett "céltudatos" keresztyén életvitel jellemzőit és a "meghatározott céllal működő" gyülekezet legfontosabb  ismérveit. Feltétlen elolvasásra ajánlom minden lelkipásztornak, előljárónak, gyülekezeti munkásnak, aki felelősséget érez a Főpásztor által rábízott nyáj őrzésére, terelgetésére és célba juttatására.
Dr. Mészáros Kálmán (A Magyarországi Baptista Egyház elnöke)

Rick Warren alapítója és főlelkésze Amerika egyik legnagyobb (több, mint 20 000 főt számláló) baptista gyülekezetének (Saddleback Church) Los Angeles külvárosában.

Megjelent: 2007-ben az Új Remény Alapítvány gondozásában.Rick Warren: Céltudatos élet


"Sok olyan könyvet elolvastam már, amely valamiféle útmutatást kívánt adni életem értelmének megismeréséhez. Valamennyit az "önsegítő" könyvek kategóriájába sorolom, mivel az "én"-ből kiindulva közelítik meg a témát. Az önsegítő könyvek – még a keresztyén változataik is – többnyire ugyanazokat az előre megjósolható lépéseket javasolják az életcél megállapításához: - Vedd figyelembe álmaidat, - kristályosítsd ki értékrendedet, - tűzz ki célokat, - ismerd meg erősségeidet, - helyezd magasra a mércét, vágj bele, - légy fegyelmezett, higgy céljaid megvalósíthatóságában, vonj be másokat is – s persze soha ne add fel! Meg kell hagyni, gyakran valóban sikerre vezetnek ezek az ötletek, az ember általában képes elérni a céljait, ha megfelelelően koncentrál rájuk. Csakhogy a siker és az élet értelme egyáltalán nem ugyanaz! Az önsegítő javaslatoknál többre van szükségünk, akár ha azt még egy elismert, kedvenc pásztor(od) mondja is. A Bibliában azt mondja Jézus, hogy: "Aki, megakarja menteni az életét, az elveszti azt. De aki elveszíti az életét miattam, az megtalálja azt." (Máté 16:25) Ez nem önsegítő könyv, hanem arról szól, hogyan váljunk olyanná, amilyennek Isten tervezett minket." (Részlet a könyvből.)
 
Rick Warren, Oswald Chambers nyomdokain haladva a XXI. század emberének ad egy olyan modellt amely segít a keresztény életet a mai korban győzedelmesen élni. Warren alapítója és főlelkésze Amerika egyik legnagyobb (több, mint 20 000 főt számláló) baptista gyülekezetének (Saddleback Church) Los Angeles külvárosában.

Megjelent: 2005-ben a KIA (Keresztény Ismeretterjesztő Alapítvány) gondozásában.Jim Burns: Ifjúságépítők – Ifjúsági vezetők kézikönyve


"Nem gyülekezetet akarunk létrehozni a gyülekezeten belül, hanem segíteni akarunk lelkipásztoraitoknak a holnap gyülekezete, valamint a vezetők jövő nemzedéke formálásában és alakításában. A gyülekezeteknek talán csak a 10-20%-át teszi ki most az ifjúság, de ne feledjétek: a ma ifjúságából lesz a holnap gyülekezete!" (Részlet a könyvből)

Az Ifjúságépítők egy átfogó, gyakorlati segédeszköz a kapcsolatorientált ifjúsági munkához! Célja, hogy segítségedre legyen olyan aktív, növekvő ifjúsági csoport építésében, melynek tagjai Jézusnak odaszánt életű, társaikkal és vezetőikkel egészségesen, őszinte kapcsolatban álló fiatalok. Az Ifjúságépítők alapvető olvasmány hivatalos és önkéntes gyülekezeti munkások számára, főiskolai és teológiai ifjúsági-munkásképzéshez, és mindazoknak, akiket érdekel egy jól működő ifjúsági szolgálat kialakítása. Több évtizedes tapasztalat és sok hitharc eredménye ez a könyv és miközben sok gyakorlati ötletet meríthet az olvasó, lelkileg is épülni fog. Jim Burns átélte könyvének minden egyes lapját... Talán a legkiválóbb könyv, amelyet az ifjúsági munkáról irtak.
Fantasztikusan jó könyv!

Megjelent: 2005-ben az Új Remény Alapítvány gondozásábanChuck Smith: Élő víz


A könyv célja megismertetni veled, kicsoda a Szentlélek, hogy ezáltal teljesebb, gazdagabb kapcsolatba kerülhess vele. Legőszintébb vágyam úgy bemutatni az Ő dicsőségét és szépségét, hogy szívből kívánd alárendelni Neki az egész életedet, személyesen megismerve és megtapasztalva az Ő kegyelmét, szeretetét, erejét és ajándékait...

A modern egyház végzetes hibája az, hogy függetlenítette magát a Szentlélektől. Kijelentettük, hogy nincs többé szükségünk a Szentlélek iráyítására. Ehelyett inkább teológiát végzett emberek megbecsült bizottságainak döntéseit követjük, akik mélyreható szociológiai, demográfiai és etnográfiai kutatásokat folytattak a világban. Tisztában vagyunk azzal, hogyan végezzünk közvélemény-kutatást egy közösségben, és hogyan válasszuk ki a legjobb módszert az ott élők elérésére. Ezernyi naprakész programunk mellett azonban szomorú igazság mégiscsak az, hogy az egyház nem képes elérni a világot Jézus Krisztus evangéliumával. Nem is csoda! Isten maga mondta, hogy "nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel!" (Zakariás 4,6)
(Részlet a könyvből.)

Megjelent: 2005-ben a Golgota Keresztény Gyülekezet gondozásában.

A könyv letöltése.


 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by