Oldaltérkép | E-mail
 
 
Zenei Nap
Házi csoport
Gyülekezeti újság
MÁSODIK ESÉLY
2011
2012
2013
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Események
   
 

 


  Gyülekezeti összejövetelek:

 

 

Istentiszteletek: minden vasárnap 17:00 órától

Imaalkalom: minden vasárnap 16:00 órától

Vasárnapi iskola (gyerekeknek): minden vasárnap 16:00 órától


5661 Újkígyós, Gyulai út 44/1.

Info: ujkigyosibaptista@gmail.com

           Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Miért érdemes  a gyülekezetbe járni?

 

Gyülekezetünk legfőbb célja, hogy minél többeket arra segítsünk el, hogy személyes kapcsolatba kerülve a Szentháromság Istennel, Krisztusban bűnbocsánatot, új életet, örök üdvösséget nyerjenek. Központi értéknek tartjuk a Krisztusi jellemet, amely egy érési folyamat során formálódik ki a megtért emberben, és egy másokért élő, szolgáló szeretetben nyilvánul meg. Ebben az életváltozási folyamatban, növekedésben, és ezzel együtt az alábbi öt alapvető szükségletünk betöltésében nyújt segítséget gyülekezetünk.

     * A gyülekezetben meghallhatjuk azt az evangéliumot, mely hittel fogadva bennünket Isten gyermekeivé tesz, és elveszettekből megtaláltakká leszünk. Így elkezdődik életünkben az Istennel való személyes közösség, és megtaláljuk benne életünk értelmét.

     * A gyülekezet istentiszteleti és egyéb rétegalkalmain megkapjuk azt az erőt, amely által élhetünk. Isten magasztalása, imádata által egyrészt az Ő erejét, jelenlétét tapasztaljuk meg, másrészt egy szélesebb tömeg felé is kinyilvánítjuk Istenhez tartozásunkat és az Ő nagyságát, dicsőségét.

     * A gyülekezet egy családi közösséget kínál, ahol megtaláljuk azokat az embereket, akikkel élhetünk. Ebben a közösségben egymásnak támaszai, bátorítói a tagok, őszinte és tartós baráti-testvéri kapcsolatok jönnek létre.

     * A gyülekezetben megtanuljuk azokat az elveket, amelyek szerint élhetünk. Megfelelő alkalmak biztosítják a tanítványképzést, amely során magunkévá tesszük az érett keresztyén élethez szükséges hitvallásokat és bibliai ismereteket. Ezek meggyőződéssé formálódva szilárd alapot, stabilitást, identitástudatot adnak az életben.

     * A gyülekezet segítséget nyújt abban, hogy magunkévá tegyük azt az elhivatást, amiért élhetünk. A gyülekezeti élet kínálta feladatok által felkészülünk a szolgálatra, munkánk végzésére, és egyszersmind maga az Istennek való szolgálat életgyakorlatunkká válik.

     * A gyülekezetben megértjük azt a célt, amiért élhetünk. Jézus Krisztus missziói parancsának engedelmeskedve személyes bizonyságtételével válik mindenki az evangélium hirdetőjévé, közvetítőjévé saját lakókörnyezete, ismeretségi köre számára.

 

 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by