Oldaltérkép | E-mail
 
 
Zenei Nap
Házi csoport
Gyülekezeti újság
MÁSODIK ESÉLY
2011
2012
2013
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Házi csoport
   
 

"és hirdették a Krisztus Jézust
a templomban és házanként"

ApCsel 5:42


A Biblia azt mondja, hogy az első keresztények a templomban és házanként gyűltek össze. Úgy látjuk, hogy a valóban bibliai gyülekezetben kétféle találkozás van. Az első a gyülekezeti összejövetel, amikor mind együtt vagyunk, mint Krisztus teste. A második viszont a házankénti összejövetel. Ahogy az első keresztények, mi is fontosnak tartjuk, hogy a nagyobb gyülekezeti közösség mellett, házanként, kisebb csoportokban gyűljünk össze. A házi-csoportokban személyesen alkalmunk van törődni egymással; így működik a szeretet, a barátság, a bátorítás, a könyörület, a vigasztalás, a segítségadás. Itt lehetőségünk van az őszinte beszélgetésekre, imádkozunk egymásért, segítjük és tanácsoljuk a másikat Isten aktuális és örökérvényű igéjével. A közvetlenebb, oldottabb légkör alkalmat ad barátaink meghívására is és egy egy csoport különböző szolgálati területekbe való bekapcsolódást is lehetővé tesz.
K19 gyülekezeti csoport

2006. júniusában néhányan a gyülekezetben elkezdték nézni Rick Warren A Céltudatos Gyülekezet című videokonferenciáját. A 9 előadásból minden héten kedden megnéztek egy előadást, beszélgettenk róla és megpróbálták átgondolni, hogyan hasznosíthatnák a hallottakat gyülekezetük életében.  Persze azóta végignézték a 9 előadást, de ezeken az alkalmakon nagyon sok jó ötletet kaptak, amiket nem szeretnének elhanyagolni, tehát ki akarják próbálni őket; ezért úgy gondolták, hogy továbbra is összegyűlnek, idősebbek és fiatalabbak egyaránt ugyancsak  kedden találkoznak 19.00 órától - innen jött a  K19 név is.

Céljaik
Fiatal házasok csoportja

Jelenleg 3 család tartozik ebbe a csoportba, ami 2006. januárjában indult el. Hetenként, általában szombaton este gyűlnek össze a csoportba járó házaspárok valamelyikénél. Mivel úgyanahhoz a korosztályhoz tartoznak, hasonló problémákkal küzdenek, ezért tudják egymást tanácsolni és segíteni. A csoport tagjai felelősséget éreznek a hasonló korosztálybeli segítségre szoruló embertársaik iránt, ezért keresik a lehetőséget azok felkutatására és segítésére.


Tevékenységeik:

A magyarbánhegyesi állami gondozattak között végzett szolgálat
A gyülekezeti kisterem felújítása
 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by