Oldaltérkép | E-mail
 
 
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
A magyarbánhegyesi állami gondozottak között
   
 


1992-ben indított az Úr egy házaspárt (az akkoriban Medgyesegyházán élő Pető Albert baptista lelkipásztort és feleségét), hogy a szüleiktől elhagyott, vagy gyermeknevelésre képtelen, alkalmatlan szülőktől állami gondozásba került gyerekek között Magyarbánhegyesen is hirdessék Isten öröm-üzenetét. Az iskola kapuin belül, a lakásotthonokban, nyári táborokban a gyerekekkel együtt élve igyekeztek Jézus Krisztushoz vezetni őket. A Pető házaspár elköltözése után a budapesti Kegyelem Alapítvány állt be a megkezdett munkába, a főváros környéki keresztyén gyülekezetek lelkes tagjai segítségével. A gyerekek őket is szívesen fogadták, mindig izgalommal teljes várakozás előzte meg jövetelüket, és a vidám, baráti együttlétet követő búcsú után sok kis szívben megmaradt az énekek, tanítások, játékok, beszélgetések üzenete.

Időközben bekapcsolódtak a szolgálatba néhányan Gyuláról, és a kis emberpalánták rövidesen azt kérdezték: „Mikor jöttök megint Bea?” (Ócsai Bea vezette ebben az időben az alkalmakat) Sokan tapasztalták meg a szolgálatba bekapcsolódó gyulaiak, újkígyósiak, békéscsabaiak, békésiek, kétegyháziak és tarhosiak közül, hogy „az örömhírt vivőnek kedves a jövetele”. Az igehirdetéseket , beszélgetéseket követően több fiatal szólította meg Istent, hozta elé életét, bűneit, és fogadta el megváltójának Jézus Krisztust. Halleluja!

Jelenleg egy 5-10 fős csoport (gyulai, újkígyósi és esetenként békéscsabai fiatal) szolgál a gyerekek felé. Szeretnénk a gyerekeknek segíteni abban, hogy ha egyszer hoztak már döntést Isten mellett, megtapasztalták a kegyelmet, akkor tudjanak növekedni is abban, ill. a még meg nem tért gyerekeknek, nevelőknek Jézusra mutatni. Örömmel tölt el bennünket, mikor az Úr munkáját láthatjuk a gyerekekben, mikor Istenről, a hitéletről kérdeznek, vagy éppen tapasztalataikat újságolják. Jó volt hallani pl. az egyik fiú beszámolóját arról, hogy milyen örömöt adott neki az Úr az egyik éneken (Rejts most el) keresztül - teljes békesség, boldogság töltötte el és úgy gondolja ilyen lehet a mennyországban is. Ilyen és hasonló élményekben van részünk, és mindazoknak akik támogatják szolgálatunkat. (Sokan jelzik, hogy imádkoznak értünk, a gyerekekért. A gyulai baptisták évek óta hűségesen és örömmel készítenek süteményeket a gyerekeknek, többen a kis nyugdíjukból szánnak a gyerekek támogatására, a nagyobb keresetűek komolyabb összeget adnak, a gyülekezet anyagilag is segíti a gyerekek táborozását, az újkígyósi fiatalok ajándékokkal lepik meg a kicsiket, részt vesznek a tanításban és a programok lebonyolításában. Sok-sok „morzsa” hullik, ami azt bizonyítja, hogy él és munkálkodik a mi Urunk és hisszük, hogy igéje eléri célját. Ámen!

Papp László
A misszió vezetője

„Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.”
Ézs 55:10-11 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by