Oldaltérkép | E-mail
 
 
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Könyvajánló I.
   
 
Ingyen letölthető könyvek és bibliatanulmányok itt


Könyvajánló Charles H. Spurgeon: A lélekmentő


Vajon ismerjük-e az igazi Spurgeont? Ismerjük-e Spurgeon biblikus nézeteit, szolgálatának egyedüliségét, missziói módszereit, lelki tusáit? Tudjuk-e például róla, hogy nem kötött kompromisszumot az igazság kárára? Tisztában vagyunk-e azzal, hogy bizonyos kérdésekben hogyan vélekedett? Tudjuk-e miért volt kész leginkább lándzsát törni?

A könyvben Spurgeon tanításait olvashatjuk a lélekmentésről. Átfogó és nagyon részletes, szívből jövő és Krisztus megmentő szeretetével áthatot gondolatok. Többek között a lélekmentés Isten és ember szerinti szempontjait, akadályait, árát és jutalmát tárgyalja, továbbá olyan kérdésekre válaszol, mint, hogy hogyan támasszunk szellemileg halottakat, hogyan indítsunk keresztyéneket a lélekmentésre és hogyan nyerjünk lelkeket Krisztusnak.  Gyakorlati tanácsait megfogadva eredményes és áldott eszközei lehetünk a mi Urunk kezében a lélekmentés szolgálatában.

Megjelent: 2004-ben a Presbiteriánus Kiadó gondozásában.Em Griffin: Meggyőztél!


Az emberek nem szeretik, ha bármirõl is meg akarják õket gyõzni. Akkor hát hogyan lehet õket rávenni, hogy legalább meghallgassák mondanivalónkat? Az ismert amerikai szerzõ legújabb könyve a keresztény meggyõzés és bizonyságtétel mûvészetérõl szól. Hogyan és mitõl változnak meg az emberek? Gyakorlatias és élvezetes olvasmány, témába vágó karikatúrákkal illusztrálva.

Griffin elemzi a meggyõzés egész folyamatát: célravezetõ-e a bûntudatkeltés, a megfélemlítés? Majd felhívja a figyelmet a döntési szabadság, az indítékok, a hitelesség és az üzenet formájának fontosságára. Végül foglalkozik magának a meggyõzést végzõ személynek a változásával is. Csupa olyan információ és jó tanács, ami jól jöhet a hétköznapokban a misszió parancsnak való engedelmességünkben.

Megjelent: 2004-ben a Harmat Kiadó gondozásában.Em Griffin: Együtt-lét


„Hogy a csoportokkal mennyi gond van!’ … „Kinek ne lennének kellemetlen emlékei arról, milyen reménytelenül nehéz közös nevezõre juttatni az embereket, vagy azt elérni, hogy mindenki idõben érkezzen.” … „azonban vannak dolgok, amelyek még ennél is jobban idegesítenek: száraz szendvicsek melletti semmitmondó, üres fecsegések, vagy azok a gyomorszorító konfliktusok, amelyek olykor hívõ emberek között is kirobbanhatnak, akik ugyan Urukat egyformán szeretik, ám egymást ki nem állhatják.”

A csoport, a közösség az embernek lételeme, alapközege – nem lehet csoport nélkül élni. Azoknak ajánljuk ezt a könyvet, akik már vezettek valaha csoportot, vagy csak tagjai voltak valamilyen csoportnak – legyen az akár egy hétköznapi munkahelyi közösség. Érdemes megtanulni, hogy hogyan lehet azt a közösséget minél jobbá tenni.

Megjelent: 2003-ban a Harmat Kiadó gondozásában.Dr. Victor János: Az egyház bűnei - Egyházi életünk válsága


"Az egyház - legalábbis le nem kicsinyelhető mértékben - elfelejtkezett arról, és nem tudja már azt, hogy ő egyház. Azért-e, mert az ezzel járó felelősség alól akart kibújni, és kényelmesebb volt azt néhány erre alkalmasnak látszó tagjára áthárítani? Vagy azért, mert az ebben rejlő méltóságot, amelyet Isten neki szánt, nem merte elfogadni, és kishitűen beérte azzal, ha azt csak néhány kiválasztott ember viseli a soraiban? Mindenképpen bűne az egyháznak az, hogy nem tudja és érzi magát egyháznak, hanem csak a vezetőségét tiszteli meg ezzel a címmel... A magatartásunkkal mintha azt mondottuk volna Istennek: örüljön, hogy mi közöttünk kegyes elismerésre talált az ő kijelentése, de azt már ne kívánja tőlünk, hogy mi segítsünk annak az egész világon érvényt szerezni... Úgy beszéltünk, mintha nekünk nagyon "szent" volna az ő "neve"... De a valóság mégis az volt, hogy a legkisebb gondunk is nagyobb volt ennél."
(Részlet a könyvből.)

Megjelent: 2003-ban a Kálvin János Kiadó gondozásában.Klaus Douglass: Az új reformáció

96 tétel az egyház jövőjéről


A szerző 96 tétel alapján, kritikai, részletes és közérthető módon vázolja az egyház - szerinte - lehetséges jövendő alakját. Az egyház jelenlegi krízishelyzetéből kiindulva lehetőséget lát arra, hogy élő keresztyénség és élő gyülekezetek alkossák a jövendő egyházát. A felvázolt egyházképhez vezető konkrét lépések és feladatok nem légből kapottak, hanem a gyakorlatban kipróbált és megméretett gyülekezetépítési megoldások.

Többek között a lelkipásztori szerep új definiálása, az istentisztelet és általában nézve az egyházi kommunikáció közérthetőségének átgondolása, munkatársi körök és rétegek megszólítása, szolgálatba állítása, illetve a lelkipásztorcentrikusság mérséklésének lehetőségét tárgyalja és elemzi.

Megjelent: 2002-ben a Kálvin János Kiadó gondozásában.Kai S. Scheunemann: Egyház távol élőknek

A Willow Creek gyülekezet sikerének titka

Egy gyülekezet amelyik hiszi és eredményesen gyakorolja a bibliai gyülekezeti strukturát. A "Willow Creek" név mögött több rejlik, mint egy sikertörténet az USA-ból. Többről van szó, mint nagy számokról és tömegről. Nem show és üzlet a téma, nem csak jó szervezésről és fényes istentiszteletekről szól. Többről, mint a laikusok mozgósításáról és az új módszerek kipróbálásának öröméről. És természetesen többről van szó, mint vallásos szórakoztatásról. Ennek a fajta gyülekezetnek reformátori ereje van és bátorítást adhat nekünk is.

A könyv 86 oldalon motiváló összefoglalása annak a gyülekezeti életnek, mely az egyháztól távol élőkre koncentrál - nem kis eredménnyel. Tartalmazza a gyülekezet történetéről, alapértékeiről és stratégiájáról szóló információkat, melyek segítenek megérteni a gyülekezet létének lényegét és segíthet eldönteni, hogy mit tudunk tapasztalataikból beépíteni szolgálatunkba.

Megjelent: 2002-ben a Baráti Missziós Alapítvány gondozásában.

Könyvajánló

 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by