Oldaltérkép | E-mail
 
 
GYAKORLATI
Igazgyöngyök
MIT TEGYÜNK?
JELEK és CSODÁK
Igei alapok
Utolsó idők
Csodák keresése
1. Kérdés
2. Kérdés
3. Kérdés
4. Kérdés
Karizmatikus látás
Csodás gondolatok
KÖZEL VAN
GYÜLEKEZET
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Csodák keresése
   
 

A Sátán egyik legnagyobb csalása kezdettől fogva az, hogy megkísérel éket verni Isten csalhatatlan Igéje és az Ő népe közé. Már az Éden-kertben kezdődött, amikor a hazugság atyja azt kérdezte Évától: „Csakugyan azt mondta Isten…?” Ez a harc rendületlen hevességgel folyik mind a mai napig. Napjainkban a sátáni stratégiának két különböző, de egymással rokon fajtájával találkozunk:

- Az egyik racionális alapon kételyt támaszt a Bibliában közölt természetfeletti eseményekkel szemben, és azok tagadására indít. Ez tapasztalható most evangéliumi körökben az evolúciós elmélettel való megalkuvásban. Megpróbálják Isten teremtési csodáit Istentől elindított folyamatokként értelmezni (teista evolúció).

- Az ellenség igyekszik rávenni a keresztyéneket arra, hogy napjainkban ott is csodát lássanak, ahol nincs. Ebben a magukat csodatevőnek kinevezők vágyálmait használja fel.

Az első stratégia viszont bennünket akar a Bibliától eltávolítani azzal, hogy figyelmünket a Biblián kívüli új „isteni” kijelentésekre, modern prófétákra és új, természetfeletti erőkre irányítja, úgy hogy azután egyre kevesebb időnk és érdeklődésünk maradjon a Biblia szorgos kutatására, hogy már ne ott keressük az isteni igazságokat és azok közlésének módját.

A feltüntetett két szélsőség közti feszültségmezőben élünk, és ebben kell megtalálnunk a helyes utat, hogy azon járjunk.

 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by