Oldaltérkép | E-mail
 
 
Zenei Nap
Házi csoport
Gyülekezeti újság
2004
2003
2002
2009
Március
MÁSODIK ESÉLY
2011
2012
2013
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Március
   
 


A bátorítás

 „Évekkel ezelőtt egy kísérlet folyt arra nézve, hogy lemérjék az emberek fájdalomtűrő képességét. A pszichológusok azt mérték, hogy egy mezítlábas ember mennyi ideig képes egy vödör jeges vízben állni. Találtak egy tényezőt, amely egyeseket segített, hogy kétszer annyi időt bírjanak ki a vízben, mint a többiek. Kitalálod-e, hogy mi volt az? A bátorítás! Amikor valaki ott állt mellettük, hogy támogassa és bátorítsa őket, a szenvedő alanyok képesek voltak tovább tűrni a fájdalmat. Még Pálnak is voltak “rossz napjai”, amikor szüksége volt Titusz biztatására. “De Isten, a megalázottak vigasztalója, megvigasztalt minket Titusz érkezésével… úgyhogy még jobban örültem.” (2Korintus 7:6-7) A bátorítás olyan a léleknek, mint az oxigén; nélküle meghalsz, de segítségével hihetetlen akadályokat tudsz legyőzni.”

Talán a bátorítás hiánya miatt történhetett meg az, hogy az Újkígyósi Baptista Gyülekezet újságjának útja immáron két ízben is megtorpanni látszott. De szerencsére mindig vannak olyan emberek, akik tovább viszik a megkezdett munkát és lelkesedésük újra és újra szárnyra kap. Reméljük, a testvérek szeretettel fogadják majd a már jól ismert formában megjelenő Útitársat és ezúton kérünk mindenkit, hogy kapcsolódjon be a lap tartalmának színesítésébe, hogy minél változatosabb témájú újságot tarthassanak kezükben a gyülekezet tagjai. Szeretnénk, ha az Útitársban a lehető legtöbb ember keze benne lenne, hiszen akkor tükrözné a legjobban gyülekezetünket és így érezhetné mindenki a magáénak ezt a pár oldalt, amibe mi is szívünk összes szeretetét belerakjuk. Tehát, ha valakinek van ötlete, bizonyságtétele, saját alkotása, kedves gondolata, és természetesen bármi más, amit szívesen viszontlátna ezen a helyen, akkor nagy örömünkre szolgálna, ha ezt megosztaná velünk.
Végül még egyszer a testvérek szeretetébe és imáiba ajánljuk az újságot.

(Ramóna)

 


 

A Tóalmási Bibliaiskoláról

Azt hiszem, soha nem gondoltam volna arra, hogy valaha bibliaiskolás leszek. Minden tavaly nyáron kezdődött, amikor Tóalmásra, az Élet Szava Alapítványhoz jöttem segíteni, mint gyermek-tanácsadó. Nagy hatást tett rám az a pár hét, amit itt töltöttem. Sokan meséltek a bibliasuliról, és nagyon megtetszett itt az a lendület, öröm, légkör, ami fogadott.
Így hát gondolkoztam, imádkoztam, hogyha ide jövök, az egy helyes lépés legyen. Isten azt mutatta meg evvel, hogy nem kell a jövőmért aggódnom, és ha Ő úgy akarja, akkor szeptembertől már itt tanulok.
Lassan már fél éve itt vagyok. Csak csodálkozom azon, hogy mennyire különböző emberek tudnak együtt élni napról-napra, mert egy közös van mindannyiunkban: megváltottak vagyunk!!!
És, hogy mit is csinálok én itt??? Tanulok!!!
Tanulok nagyszerű előadóktól, Isten Igéjéről, ami egyszerűen tökéletes és elég!!! Tanulok a szobatársaimtól, a diáktársaimtól, vezetőimtől, barátaimtól, és tanulok Istentől. Szolgálatok közül választhatunk, mint az énekcsoport, utcai - evangélizáció, sport, színház. Mindannyian nyelvet tanulunk, dolgozunk, és segítkezünk a konferenciákon.

Én személyesen talán a szolgálatomon keresztül tanulok a legtöbbet. Az utcai evangélizációba nem akartam bekerülni, de egy véletlennek köszönhetően ez lett a szolgálatom. Minden pénteken Budapestre megyünk, és ott hirdetjük a jó hírt, traktátusokkal, zenével, előadásokkal.

Már csak egy negyedév és egy nyár van hátra és aztán vége. De már most is elmondhatom, hogy ez volt életem egyik legjobb éve.

 

Zsani


 

Idézetek Márai Sándortól

  

“Mindig messze keresik valahol az Istent, a nagy dolgokban, mintegy távcsŐvel és nagyítóval, a csillagok, felhŐk és végtelenségek között. De én már tudom, hogy biztosabban megtalálom Őt az egészen kis dolgokban, a véletlenekben, a jelentéktelenség-ben, azokban a pillanatokban, mikor csodálkozva pillantunk fel, valamit értünk, amit az elébb, az élet sivatagjai és szakadékai között vándorolva nem értettünk. Ez a pillanat, mikor egyszerŰ és világos lesz valami, ami az elébb homályos és érthetetlen volt, ez a pillanat, mikor fölénk hajol Isten. Hiszek benne? Néha azt hiszem, csaknem frivolitás és túlbuzgalom hinni benne. Több és más Ő annál, semhogy hitem, vagy tagadásom eldöntené

kettŐnk viszonyát.”

 “Vigyázz a magánnyal, mert van az a szelíd és igaz magány, mely magatartás az emberek felé; s ez jó. S van a tragikus, mikor jegesedni kezd körülötted a világ, az utakat, melyek az emberek- hez és az emberihez vezetnek, belepi a jég. Akkor eltévedsz, és meg kell fagyni.

“Ne csak szajkold, hanem higgyed is végre, hogy minden, minden másképp történik. Egy napon megérint az élet; másképp, máskor, más szándékkal, mint valaha is képzelted. Megérint, és köznapod megtelik a csodálatossal. SzökŐkutak fakadnak az aszfaltból, egy ember kitárul, az oroszlánok kézbŐl esznek. Az érintés tudatos és erŐs. Isten nem szeszélyes.”

 


Horváth-Varga Sándor


AMIT AZ ÉLETTŐL AKAROK

 

Remélni jót és alkotni szépet
Boldognak látni minden népet
Megetetni az összes éhezőt
Virággal ültetni be tar mezőt
És meglocsolni a sivatagot
Ez - mit az élettől akarok

Békében nevelni sok gyermeket
S ne legyen rémisztő a rengeteg
Fény gyúljon fel az agyakban
S az ember ne éljen akaratlan
Csak az örömök legyenek nagyok
Ez – mit az élettől akarok

Emlékezni arra mi régen volt
Becsülve tisztelni az öregkort
Mert tapasztalás tanít jövőt
És erős oltalmazhat serdülőt
Hogy városokat ne fedjen el homok
Ez – mit az élettől akarok

A vérnek legyen végre értéke
S nem kérdezve, hogy kérték-e
Csak adni, magadból őszintén
Hogy kísérjen a tudás, a fény
S a gyermekek legyenek boldogok
Ez – mit az élettől akarok

Kérem, legyen mindennap ünnep
Hol könnyet nem a fájdalmak szülnek
Legyen hit, megértés, szeretet, béke
Hisz az életnek van valódi értéke
Így büszke lehetek, hogy ember vagyok
Ez – mit az élettől akarok

 

 

EGY ÉLET A KEZEDBEN


Ha a gyerekek kritizálva élnek, megtanulják, milyen
megbélyegzettnek lenni.
Ha a gyerekek ellenségeskedésben élnek, megtanulnak veszekedni.
Ha a gyerekek kicsúfolva élnek, megtanulnak szégyenlősnek lenni.
Ha a gyerekek megszégyenítve élnek, megtanulnak bűnösnek lenni.
Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek, megtanulnak türelmesnek lenni.
Ha a gyerekek bátorítva élnek, megtanulnak bizalommal élni.
Ha a gyerekek megdicsérve élnek, megtanulják megbecsülve érezni magukat.
Ha a gyerekek méltóságban élnek, megtanulják az igazságot.
Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hinni.
Ha a gyerekek hitelesen élnek, megtanulják, mit jelent szeretni.
Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megkeresni a szeretetet a világon.
A TE GYEREKEID HOGYAN ÉLNEK?


Kedves Újkígyósi testvéreim!

Ahogy ezeket a sorokat írom, vastag hó lepi el az utcákat, a mi utcánkat is. Furcsa ez itt, az emberek fel sem készülnek arra, hogy ekkora hó eshet Angliában, Londonban, illetve Suttonban sem, ahol mi lakunk. London déli része ez, kisváros jellegű, családi házakkal, iskolákkal, parkokkal, (Csaba) centerrel J . Több, mint két éve költöztünk ide (akkor még csak Daniel és én) Észak-Londonból egy állás miatt, amit megkaptam. Egy keresztény „könyvesboltlánc” (Wesley Owen) itteni boltvezetője lettem. Nagy áldás és kihívás is volt ez, hisz előtte pár hónappal még eladóként kezdtem, alig ismerve a könyvállományt, az itteni keresztény zenét és eleve azt, hogy hogyan is működik egy bolt. Tapasztalatlanul, de hatalmas lelkesedéssel kezdtem a munkát és a terhességem végéig dolgoztam is. Alex Orosházán született meg, másfél éve ... el sem hiszem, hogy ennyire telik az idő. Nagyfiú már, egy örökmozgó, mindent, de mindent felfedezni es kipróbálni akaró energiabomba. Huncut, de általában kedves és barátságos mindenkivel (kivéve azokkal a kisfiúkkal, akik épp azokkal az autókkal játszanak, amivel ő szeretne... Az autók és eleve mindenféle jármű nagy kedvenc). Már sok mindent magyaráz, most már angolul is megért szinte mindent és mond is jó pár szót (eddig főleg magyarul „beszélt” csak, valószínűleg azért, mert én voltam vele állandóan.) Örülök neki, mert sokszor szegénykém hiába hajtogatja, hogy „autó-autó-autó” és mutatja itteni barátnőimnek, ők csak mosolyognak rá, gondolván, de aranyosan gagyog... Pedig ő már igazán kommunikál J . Hetente kétszer járunk úgynevezett „totyogók klubjába” ... Nagyon jó ötletnek tartom ezt; gyülekezetek (esetleg más „csoportok” hetente egyszer-kétszer játékokkal, teával, egy tiszta kellemes terembe várják a környék anyukáit csemetéikkel, akik ott cseveghetnek, míg a gyerkőcök játszanak, ismerkednek. A helyi Salvation Army (otthon azt hiszem, Üdvhadseregnek hívják) gyülekezetbe járunk lassan egy éve, szeptembertől pedig én is besegítek ebben a babaklubban.

 Nagy áldás volt ez, hisz mikor visszajöttünk Alexszel egy éve, senki nem volt itt körülöttünk, akit ismertünk, így elég magányosak voltunk. Elkezdtünk ebbe a gyülekezetbe járni, mert közel volt (és mivel „Alex előtt” kb. 2 órát utaztunk, hogy istentiszteletre járjunk, amit mi próbáltunk tartani pár el nem kötelezett fiatalnak, akik aztán megunták a „dolgot”, így abbamaradt a próbálkozás), tehát mivel ez a gyülekezet közel van és az első perctől kezdve szeretettel fogadtak minket és jól éreztük magunkat, ide kezdtünk el járni és egyre inkább bekapcsolódunk a gyülekezet életébe (baba klub, ifi). Egyre több embert ismerünk meg, és már nem érzem magam magányosnak, sőt, mikor összetalálkozom az utcán anyukákkal, akik „hozzánk” járnak és pár szót beszélünk, akkor látom igazán, hogy az a kis segítség, amit én nyújtok, nekem mekkora ajándék. Dan is egyre több embert ismer meg, ő egy helyi iskola mellett működő úgynevezett „gyermek-központban” dolgozik. Tavaly nyáron kapta meg az állást, ő a vezető. Ezek a központok azokat a családokat segítik, akiknél 5 éves kornál fiatalabb gyermek van. Programokat szerveznek babáknak és szülőknek egyaránt, védőnői szolgálattal és sok más egyébbel. Most úgy látjuk, hogy itt a helyünk, és jól érezzük itt magunkat, de azért az mindig bennem marad, hogy „majd meglátjuk”, hogy hol élünk később.

Sokat gondolok az Újkígyóson eltöltött időkre, a sok-sok kedves arc előttem van és sosem felejtem el, hogy mennyi szeretetet, kedvességet, tanácsot, bíztatást kaptam a testvérektől. Sokszor tervezem, hogy meglátogatjuk a gyülekezetet vagy pár ismerőshöz beugrunk, mikor otthon járunk, de arra a kicsi időre általában túl sokat tervezünk... de ami késik, nem múlik!

Bízom benne, hogy mindenki jó egészségnek örvend és bár nehéz időket élünk (a pénzügyi válság itt is nagyon súlyos), a hitében mindenki csak megerősödik. Szeretettel üdvözlök, üdvözlünk mindenkit és a legjobbakat kívánjuk!

 

Csilla,  Daniel és Alex (Ayeni)

 


 

Megjelent a Joy Gospel Music első nagylemeze

 

Végre az ismert keresztény könyvesboltokban a rég várt album, megjelent a Joy Gospel - Biztos a cél című nagylemeze. A nagy apparátusú zenekar hanganyagán a kórus mellett profi vonós- és fúvós szekció is hallható. A zenekar vezetője, egyben zeneszerzője a kiváló basszusgitáros, Almási Kornél, a dalszövegeket felesége, Almásiné Nemeshegyi Gyopár írta. Nem ez az első közös munkájuk, néhány éve “A legszebb csoda” címmel készítettek egy nagyszerű jazz-gospel lemezt. Most viszont itt a hiánypótló album, saját szerzeményekkel, kitűnő hangszerelésekkel, a kórus és a hangszeres zenészek remeklésével. A cd-t hallgatva a magyar keresztény zenét szívén viselő emberek általában a “Végre!” felkiáltással fogadják a hanganyagot már az első ütemektől. Semmi instant, semmi feldolgozás, minden eredeti, magyar, keresztény és nemzetközi szintű. A felvétel technikai minősége is magas színvonalú, az ízléses minimalista “digipak” borítóról nem is beszélve…

 

Az együttes honlapja: www.joygospelmusic.hu


 

 

Esti mesék (Bedtime Stories)

Színes, magyarul beszélő amerikai vígjáték, 100 perc, 2008

Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető


 

Adam Sandler filmbéli karaktere nővére gyermekeire kénytelen esténként felvigyázni, míg nappal egy olyan szállodában robotol, mely egykor apjáé volt, de most egy gátlástalan figura igazgatja. Ráadásul egy nyálas kollégájával van versenyben egy hamarosan nyíló új szálloda menedzseri posztjáért, úgyhogy rendesen fel kell kötnie a gatyáját, és valami nagyon jó ötlettel kell előállnia. Ebben segítenek neki a gyerekek, akik azzal a varázslatos képességgel bírnak, hogy az esti mesékben általuk megemlített események másnap valóra válnak.
 Készüljünk fel tehát egy bájosan humoros és meglepő történetre, melyben egyaránt megelevenednek a mesék és az azokból adódó csodás történések. Láthatunk tehát római gladiátorviadalt, középkori epizódot, ellátogatunk a jövőbe és egyéb klafa korokba. Sandler hozza a kissé nyápic, de mulatságos figuráját, a gyerekek cukik, a legjobb mégis a brékelő tengerimalac, akinek akkorák a szemei, hogy majd kipattannak. 


Akik hisznek a mesékben, most megerősítést kapnak, akik nem, azok meg végre átélhetnek egyet-kettőt-hármat. Az Esti mesék elsősorban gyerekeknek ajánlott, de élvezetét – a tévétornához hasonlóan – idősebbek is elkezdhetik.


Tavasz-várás


Érzed? Jön a tavasz,
a fák alá
már tarka-fátylú ver
Őfényt havaz.
A messzeségb
Ől hírnök érkezett:
madár lebeg a rónaság felett
s fény szállt a holt avarra: Hóvirág.
Ugye testvér,
csábítanak most halk melódiák,
ezer kis visszatér
Ő róna dal,S ugye neked is tarka a világ,
s az álmaid megannyi könny
Ű lepkék:
már nemsokára zöldül a levél,
és visszaszáll a tavasz és a fecskék,
és a fecskékkel
Ő is visszatér...
Ha jönne már...
úgye testvér, megálmodod mi lenne?...
S egy kis meleg
belopódzik halkan a szívedbe...

Wass Albert


Gyülekezeti Híreink

2009. március 6-án

megszületett Bajka Barnabás és Bajkáné Bántó Kinga Johanna első gyermeke: BAJKA MÁRK.

Ezúton is sok szeretettel gratulálunk és jó egészséget kívánunk!

 

„Örüljetek az Úrban mindenkor, ismét mondom, örüljetek. A ti szelídlelkűségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel. Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban” Fil. 4:4-7.

 


 

Az ÚTITÁRS e-mail címe: utitars2009@gmail.com

 

 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by