Oldaltérkép | E-mail
 
 
Csodapatika
Kreativ sarok
Rajz
Kívánság kosár
Kinek a feladata?!
Mikor kezdjük el?
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Kinek a feladata?!
   
 

Kinek a feladata a gyermekmisszió?

 

 

 

Ha közvélemény-kutatást tartanánk a gyülekezetünkben erről a kérdésről, bizonyára a leggyakrabban hallott válaszok a következők lennének: a lelkész, a hitoktató, a vasárnapi iskolai tanító feladata a gyermekmisszió, de semmiképpen sem az enyém, hiszen én ezt nem tanultam, nincs hozzá adottságom, nincsenek gyermekeim.

 A gyermekmisszió célja az, hogy gyermekeket Krisztushoz vezessünk, és az újonnan született gyermekeket bibliai igazságokra tanítsuk, hogy lelkileg növekedjenek.

 Ezt a feladatot Isten elsősorban az apákra (a hívő szülőkre) bízta. Ti apák ... gyermekeiteket ... neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel. Efézus 6,4. (vagy Zsolt. 78,5). Másodsorban a helyi gyülekezet lelkészeire és gyermekmunkásaira, mivel Krisztus „adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul (Efézus 4,11). Isten népének azonban itt nem zárul le a felelősége. Körülöttünk élnek olyan gyermekek, akiknek nincsenek hívő szülei, és a templomba sem fognak eljönni. Lehetnek ők a rokonaink, a szomszédaink, a gyermekeink játszó-, vagy iskola társai. Ha mi nem hirdetjük nekik az evangéliumot, akkor talán soha sem fogják azt meghallani. Lehet, hogy Isten éppen téged küld hozzájuk. Mindnyájunkra vonatkozik Jézus parancsa: Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek (Márk. 16,15). A gyermekmisszió tehát nem csak a lelkész és néhány erre a szolgálatra vállalkozó gyülekezeti tag feladata és felelősége, hanem az egész gyülekezet Istentől kapott küldetése.

 A gyermekmisszióban szükség van tanítókra, akik tanítják a gyermekeket. Szükség van segítőkre, akik segítenek a fegyelmezésben, öltöztetésben, stb. De szükség van imádkozókra is, akik rendszeresen könyörögnek a gyermekmunkásokért és a gyermekekért. Nagy szolgálatot végeznek azok a nagyszülők vagy szomszédok is, akik fáradtságot nem ismerve elhozzák a gyermekeket az alkalmakra. Nagyobb családokban problémát jelenthet a gyermekek hittanórára való eljuttatása. A gyermekek kisérésével is segíthetnéd a gyermekmissziót. Ha Isten rád bíz egy gyermeket, imádkozz érte rendszeresen, hozd el egy gyermekkirándulásra, vagy kézműves délutánra a gyülekezetbe, ahol a gyermek érdeklődését felkeltik Isten iránt. Később talán rendszeresen is hozhatod majd őt a gyülekezetbe.

 Vannak gyermekek, akiket nem engednek el a templomba, de eljöhetnének hozzátok egy születésnapi-, karácsonyi-, vagy húsvéti ünnepre. Te lehetsz itt a házigazda, és valaki más pedig segítene neked a tanításban. Később lehetne ez egy rendszeressé váló gyermekalkalom is. Így lehetnél te a gyülekezet kinyújtott karja a környezetedben élő gyermekek felé.

 A gyermekmisszió célja tehát az, hogy gyermekeket Krisztushoz vezessünk. Ez a szolgálat az egész gyülekezet ügye, hiszen belőlük lesz a jövő gyülekezete. Itt megtalálhatja a maga feladatát. Kezdj el már ma imádkozni azért, hogy meglásd, mit bíz Isten rád ebben a szolgálatban.

 

 

 

                              

 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by