Oldaltérkép | E-mail
 
 
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Linda Dillow női konferencia
   
 Első sor balról: Miklós Erzsébet, Nagy-Kaszáné Somogyi Ilona, Bajkáné Ragály Anikó, Bajkáné Bántó Kinga
Hátsó sor: Oláhné Kriszta, Stelkovicsné Balogh Judit, Bajka Ilona
Képek a konferenciáról

Videó (zenés képösszeállítás)

Egy nagy - és ezernyi apró - csodának lehettünk részesei Debrecenben 2005 november második hétvégéjén (12-13.). Több mint hatezer lány és asszony érkezett közelről és távolról - jelentős számban részt vettek Kárpátaljáról, a Szilágyságból, Erdélyből, a Vajdaságból és a Felvidékről is - , hogy Linda Dillow és társai segítségével egy olyan területről tanuljon Mennyei Atyánktól, amely mindennapos, túlhangsúlyozott témának tűnik a mai társadalomban, valójában azonban nagyon keveset tudunk arról, hogy Isten miért is adta nekünk és hogyan működhet áldásunka és Isten dicsőségére. Ez a házasságban tisztán megélt szexuális kapcsolat annak nagyon gazdag érzelmi, lelki és szellemi hátterével együtt.

A hétvége fő szónoka Linda Dillow (Egyesült Államok) volt, aki társaival – Lorainne Pintussal és Nancy Bartonnal együtt a fiatal és középkorú nőket célozta meg előadásával, amelyben az otthonteremtés és a házasélet azon kérdéseiről szóltak, amelyek mindenki számára alapvető fontosságúak, gyakran mégis a hallgatás homályába süllyednek.

Linda Dillow jó néhány angol nyelvű könyvéből magyarul három is olvasható: A társ; Akinél a szív lecsendesül; Intim kérdések. Jelen konferencia alaphangját az Intim kérdések című könyve adta meg, amelyben „a nők legszemélyesebb kérdéseire” igyekszik válaszokat adni.


Így láttuk mi

Nagyon jó volt a konferencia, de jobb lett volna, ha a férjek is ott vannak, hogy ők is hallják az előadásokat, mert így könnyebben lehetett volna a sok nőt érzékenyen érintő kérdésekről beszélni a házastárssal. Szeretnék ezentúl mégjobban odafigyelni férjem minden apró érzésére, hogy megértsem őt és igazi megértő társa legyek. Mikor hazajöttem a konferenciáról és megláttam a férjemet csak annyit tudtam mondani neki, hogy: nagyon szeretlek!
Bajkáné Bántó Kinga

Tanulságos volt. Kár, hogy csak nők vehettek részt a konferencián. Ha lenne mégegyszer, semmi pénzért nem hagynám ki. Segített abban, hogy a házasságom más szemszögből lássam.
Bajkáné Ragály Anikó

Nagyon sok meglepő dolgot hallottam. Eddig túl nagy luxusnak tartottam azt, hogy magamra költsek például, vagy foglalkozzak a saját szükségleteimmel, de a konferencián szembesültem azzal, hogy akkor lehetek a férjem örömére igazán, ha én is jól érzem magam a bőrömben. Megtanultam, hogy Isten terve az, hogy a családomban a legfontosabb számomra a férjem kell legyen.
Stelkovicsné Balogh Judit

Nagyon jól éreztem magam. Eddig úgy láttam a férfi és a nő kapcsolatát a házasságban, mint ember. A konferencián megtanultam, hogy mi a véleménye és terve Istennek erről, hogy ő hogyan látja a házasság szeretetközösségét és harmóniáját.
Oláhné Kriszta 

Egy csodálatos hétvége volt Debrecenben! November 11-12-én az újkígyósi Baptista Gyülekezettel az "Intim témák házasságról, szexualitásról" tárgykörben rendezett nőkonferencián vettem részt. A címben jelzett témát a Biblia tükrében vizsgáltuk, inspirációt kaptunk önvizsgálatra, tanácsot a jövőre. Bár én már nagymama vagyok, túl az ötvenen, mégis sok újat, hasznosat hallottam. Átértékelhettem egész eddigi életem... Ezeken túl csodálatos élmény volt több ezer nőtársunkkal együtt lenni, imádkozni. Egyszóval, felejthetetlen élmény volt! Köszönet a szervezőknek.
Miklósné Erzsi

Megvallom őszintén vegyes érzésekkel indultam a konferenciára. Arra gondoltam, mint sok más nő is, hogy ebben a témában nekem úgysem tudnának újjat mondani, de kellemesen csalódtam. Isten Szentlelke az ő odaszánt szolgáin keresztül nagyon sokmindenre megtanított és figyelmeztetett.
Nagy-Kaszáné Somogyi Ilona


A konferencia témája: Mitől szép? Mitől jó? Más fényben a házasságról

Napjainkban a világ teleharsogja üzenetével fülünket, elménket és megpróbálja ezt tenni szívünkkel is. A konferencián ezen intim kérdésekről a Biblia fényében hallhattunk! A lelki életünkkel kapcsolatos konferencia volt ez, ahol őszinte válaszokat kaphattunk olyan kérdésekre, mint:

-Mit gondol Isten VALÓJÁBAN a szexről?
-Hogy lehetek Istennek tetsző és a testi örömöket élvező egyszerre?
-Értelmem milyen szerepet játszik a szexről alakított véleményemben?
-Hogyan szabadulok meg a múlt szexuális vétkei miatt érzett bűntudatomtól?
-Hova menjek, ahol új testet kapok? Gondolatok a 139. Zsoltár alapján, mely arról beszél, hogy Isten csodálatosan megteremtett engem, és ellene lázadom, ha nem tudom elfogadni magam.
-Mit tegyek, ha valaki "máshoz" vonzódom?
-Mit tegyek, ha nincs kedvem hozzá?


Hanganyag megrendelés Lovász Lacitól!
 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by