Oldaltérkép | E-mail
 
 
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Heni és Józsi esküvője
   
 


Képek az alkalomról.2004. szeptember 18-án újabb két esküvőt ünnepelhetett az Újkígyósi Gyülekezet. Az egyik Molnár Heni (Inotáról) és Nagy-Kasza Józsi (Újkígyósról) menyegzője volt. Most erről olvashatunk néhány sort.

Nagyon szép alkalmon vehettünk részt, amikoris Heni és Józsi örök hűséget fogadtak egymásnak a Budaörsi Evangélikus templomban. A vendégek az ország különböző helyeiről, és a határon túlról érkeztek. Nagy kihívást jelentett mindenkinek a templom megtalálása. Hamarosan megtelt a terem, amit ügyes kezek nagyon szépen felékesítettek és ami egyszersmind nagyon illett az esküvő hangulatához. A zsúfolásig megtelt templomban mindenki csak a menyasszonyra és vőlegényre várt, akik hamarosan kéz a kézben, mosolyogva és boldogan megjelentek mindannyiunk örömére.

A menyegzői istentiszteletet a budaörsi gyülekezetvezető Bacsinszki László, a prédikációt az inotai lelkipásztor Cartoletti Norbert, az eskütételt pedig Durkó István budaörsi lelkipásztor vezette le. Az igét a Lukács írása szerinti evangéliumból olvasták, Erzsébet és Zakariás történetét. Igehirdetés után következett a fogadalomtétel utána pedig a köszöntések sora. Jelen voltak a Teológia Kántor szakos hallgatói, Heni és Józsi évfolyamtársai, és két énekkel köszöntötték az ifjú párt. Oláh Zsolt énekét édesapja Oláh Gábor kísérte. Köszöntötte őket ... székesfehérvári lelkipásztor, valamint Kesjár Zsolt békéscsabai körzet lelkipásztora. Az istentisztelet után a fiatalok azoknak a vendégeknek a köszöntését, jókívánságát, ajándékát fogadhatták, akik nem vettek részt az esti vacsorán.

A svédasztalos vacsora alatt újabb köszöntések hangoztak el a fiatal pár felé. A zenei aláfestést Heni együttese szolgáltatta, akikhez Heni is társult egy-egy ének erejéig. Az együttlét végét a menyasszonyi torta jelentette, ami teljesen be volt vonva marcipánnal, nagyon finom volt, még most is a számba érzem az ízét. Nagyon szép és kellemes alkalom volt mindenki számára aki eljött, hogy együtt örüljön az ifjú párral.

Heni és Józsi mostmár a Budaörsi Kőszikla Baptista Gyülekezet életébe kapcsolódtak be, ahol aktívan szolgálnak a nemrég született kis közösségben.
Isten áldja meg szolgálataikat és a budaörsi gyülekezetet!


Nagy-Kaszáné Somogyi Ilona
Interjú a fiatal párral


Megjelent: a Visszhang, 2004. IV. negyedévi számában.


Hogyan és hol ismerkedtetek meg egymással?

Józsi és Heni: Mindketten a Baptista Teológiára járunk és ezen belül is a kántor szakot gyarapítjuk. Az első fél évben a köszönésen kívül nem volt közöttünk semmiféle kontaktus. Majd az iskola karácsonyi ünnepén és a vizsgaidőszak kezdetével, amikor minden segítségre szükség van, létrejött az első beszélgetés. Tehát a kapcsolatunk 2002 év végén kezdődött.


Miből tudtátok, hogy egymásnak vagytok rendelve?

Józsi: Az első, imént említett beszélgetést egyre több követte és mindketten éreztük, hogy valami kezd kialakulóban lenni közöttünk. Egyikünk sem akart egy újabb kalandocskát kezdeni. Kapcsolatunk elején a bizonytalanság súlya nyomasztott mindkettőnket, de nem elégedtünk meg csak annyival, hogy állandóan a másikra gondoltunk, hanem többször is Isten előtt kötöttünk ki és kértük, hogy Ő formálja a kapcsolatunkat és Ő ültesse a szívünkbe a szerelmet. Így azzal a tudattal, hogy nem mi harcoljuk ki a szerelmet a másikban, teljes nyugodtság és biztonságérzet jellemezte az egyre szorosabb kötődésünket egymáshoz.


Mire alapozzátok házasságotokat?

Józsi: Bátran elmondhatjuk, hogy a kapcsolatunk teljesen azon alapszik, hogy milyen a személyes kapcsolatunk Istennel. Minél mélyebb a kapcsolat köztünk és mennyei Atyánk között, annál erősebb és sérthetetlenebb a szerelem közöttünk.


Mikor dőlt el, hogy eljegyzitek egymást?

Józsi: 2003-ban többször kerültünk egy szolgálócsoportba, ami mégjobban meghatározta közös jövőnket. Nem akartuk húzni, halasztani az elkerülhetetlent így augusztus 17-én eljegyeztük egymást.


Miért éppen Budaörsön kötöttetek ki?

Heni: Józsi került először kapcsolatba a budaörsi baptista gyülekezettel, mivel hiány volt a zenészekben, ő a dicsőítő szolgálatban vett és vesz részt. Az esküvő előtt nem is volt kérdés, hogy hol szeretnénk lakni és gyülekezetbe járni. Mivel mindketten folytattuk az iskolát szerettük volna minél kevesebb utazással megoldani a főiskolai tanulmányokat. Az esküvői szervezésben nagyon sok segítséget nyújtott a kis budaörsi gyülekezet és a kezdeti nehézségeken is átsegítettek imáikkal.


Hogy illeszkedtetek be a nemrég született gyülekezetbe?

Heni és Józsi: Mindkettőnket szívesen láttak a gyülekezetben és szívesen vették szolgálatainkat. Bekapcsolódtunk tehát az egyre jobban növekvő közösség életébe. Rendszeresen (hetente) összegyűlünk házi-csoportos bibliaórákra. Külön öröm számunkra, hogy mi is otthont tudunk adni ezeknek az alkalmaknak.


Milyen terveitek vannak a jövővel kapcsolatban?

Heni és Józsi: Nem tudjuk még meddig maradunk meddig van itt szolgálatunk. Szeretnénk továbbra is Istenre bízni életünket, hogy vezessen az Ő terve szerint.


Köszönöm a beszélgetést.

Visszhang
 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by