Oldaltérkép | E-mail
 
 
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Kinga és Barni menyegzője
   
 


Képek az alkalomról.


2004 Július 30-ával az Újkígyósi Gyülekezet egy taggal bővült. Bajka Barnabás és Bántó Kinga Johanna a Zilahi Baptista Templomban kötöttek házasságot.

Az esküvőre a távolság ellenére a gyülekezetből is szép számmal eljöttek, amit hiszem, hogy senki sem bánt meg. Jó volt látni az ifjú pár boldogságát és újra átélni a házasság szépségét, örömét és nem utolsó sorban feleleveníteni a majdnem egy éve történt házasságkötésemet is. Ezen a napon, minden olyan szép, és nem számít, hogy zuhog kint az eső, a szeretet most még az esőt is elfedezi és nincs más fontosabb dolog csak a menyasszony és a vőlegény. Az istentiszteleti alkalmat, Budai Lajos helyi lelkipásztor végezte a Mózes harmadik könyvéből.

Az igehirdetés után az immáron ifjú pár életük egy egy gyertyáját összeötvözték egy gyertyában ezzel is jelezve azt, hogy ezután egyek a házasság szent misztériumában. Mindezek után az eskütétel és az áldáskérő imádság. Ezután következtek a köszöntések, amelyben a sort az UFI kezdte köszöntéssel (Dani), egy verssel (Edit), és két énekkel (UFI). Azt követően a menyasszony testvére mondott el egy nagyon megható verset, majd Szabó Laci bácsi köszöntötte az ifjú párt amikor is a hármas kötél példájával az Istennel való kapcsolatuk fontosságára hívta fel a figyelmüket. A sort a Zilahi fiatalok zárták egy szép énekkel és egy versel.

Az ünnepi alkalom után az ifjú pár a kijáratnál fogadta a köszöntéseket, utána pedig a vacsora következett. A vacsora jó erdélyi módra volt megterítve, tele minden finomsággal, hogy az ember többet nem is kívánhatna. Vacsora közben apróbb játékok, kérdések hangoztak el, amik csak színesebbé tették az estét. A vacsoraszünet alatt a zilahi fiatalság újabb kis műsorral készültek, amit meg kell mondani, hogy nagyon ötletesen és tehetséggel adták elő. Valóságos musical lett Kinga és Barni megismerkedésének történetéből. Volt egy kis ízelítő a frissen házasodott asszony (aki nem Kinga volt) szakácstudományából, amikor is kiderült, hogy tud e főzni vagy sem? Az eredményt a közönség ízlelhette. Ezután próbára volt téve az ifjú pár őszintesége néhány keresztkérdéssel. Azt hiszem, hogy a zilahi fiatalok és mindazok akik valamiben is segédkeztek, nagyon sok mindent megtettek azért, hogy a fiatal pár jól érezze magát életük legboldogabb napján. Az ennivaló nagyon jó volt, és jó volt az erdélyi ízeket érezni a szánkban.

Az est fénypontja a menyasszonyi torta volt, amit bevonulásakor tűzijáték kísért és aminek azt hiszem a gyerekek örültek a legjobban. Szép nap volt tehát 2004 július 30-a, Barninak és Kingának talán a legszebb, hisz arról tettek bizonyságot, hogy ezen a napon voltak a legboldogabbak, amióta csak megismerkedtek.

Kívánjuk, hogy soha ne fogyjon el a mosoly az életükből és minden lépésüket az Úrtól kérjék, és akkor áldás lehet az életükön.
Hálásak lehetünk az Úrnak, hisz ebben az évben három házasság is megköttetett a menyben, egy már itt a földön is, a másik kettőre sem kell már soká várni.


Nagy-Kaszáné Somogyi Ilona 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by