Oldaltérkép | E-mail
 
 
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Stelkovics Lajos nekrológja
   
 
Megjelent: Békehírnök, Bp., XIX. (LIX.) évf. 1975., 37. szám, 148. p.


Augusztus 19-én állt meg a gyászoló család, a gyülekezet, a körzet Stelkovics Lajoss nyugalmazott lelkipásztor ravatalánál.

Testvérünket valóban a munkából hívta el az Úr. Vasárnap délután még Kétegyházán tett látogatást és szolgált igével a gyülekezetnek. Komoly mondanivalója volt a gyülekezet számára. Úton hazafelé, a vonaton érte a halál. Utolsó percig szolgált, örömmel, lelkesedéssel. Mindenki megrendülve vette tudomásul, hogy sokak „Lajos bácsi”-ja nincs többé, Ura hazahívta.

Testvérünk 13 éves korában tért meg. Hosszú utat tett meg míg megértette, hogy Jézus Krisztus tőle többet kíván. 1927. évben a medgyesegyházi gyülekezet és körzet pásztora volt nyugalomba vonulásig. Több, mint 40 évig végzett aktív szolgálatott a körzetben. A nagy körzet mellett erejéből arra is futotta, hogy más körzeteket is meglátogasson. Mindenütt ismerték, szerették. Jó munkatárs volt. Vállalta a munka terhét, de tudott második is lenni.Nem törekedett az elsőségre. Megadatott számára az a kegyelem, hogy édes testvérével nagy egyetértésben munkálkodott. Munkálkodása alatt több, mint 300 lélek ismerte meg Jézus Krisztust, mint személyes megváltóját.

Nagy számú rokonság állt szomorúan a koporsónál, a sírnál. Temetésén ott volt a gyülekezet, a körzet szinte minden elérhető tagja. Ott voltak a kerület lelkipásztorai és a kerület gyülekezeteiből sokan.

A ravatalozóban Hetényi Pál nyugalmazott lelkipásztor testvér szolgált igével. Malakiás 2:5-6. versei alapján hangzott az üzenet. A kerület és a szolgatársak nevében Kiss Emil egyházkerületi titkár búcsúzott az elköltözöttől, és bátorította az itt maradottakat. Testvérünk életútját Patai József, a körzet lelkipásztora ismertette. A sírnál a reménység evangéliumát Hányik János békési és Rusz Demeter kétegyházi lelkipásztorok szólták.

Kívánjuk, hogy Urunk vígasztalja meg az itt maradt gyászolókat. Vágyunk, hogy Urunk töltse be a megüresedett helyet a gyülekezetben. Kívánjuk, hogy új szolgák lépjenek a hazatért szolga helyére.


Legyen áldott az igazak emlékezete!

 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by