Oldaltérkép | E-mail
 
 
Gyorslinkek
   
Szavazás
Miért nem fontos gyülekezeteinkben a misszió?
    Nem üdvösség kérdése
    Nem értettük meg Jézus parancsát
    Még soha nem csináltuk
    Lelkileg kiskorúak vagyunk
    Magunk körül forgolódunk
 
Napjainkban
   
 M: Amikor elhívásodat, misszionáriusi szolgálatodat hallgattam, felvetődött bennem a kérdés: más misszionáriusok pl. Molnár Mária konkrétan tudta, hogy hova kell mennie. Éreztél valamely földrészre, országba elhívást?


P: igen Afrikába.

M Mégis első szolgálati helyed Ázsiában, Pakisztánban volt. Hogyan kerültél oda?

P: Egy másik orvosnő jelentkezett arra a helyre, de amikor indulni kellett volna, akkorra elérhetetlenné vált. A kórháznak Pakisztánban viszont sürgősen szüksége volt valakire így kerültem oda. Hiszem, hogy ez isten tervében benne volt, mivel ott nagyon sok tapasztalatra szert tettem.

M. A magyarországi baptisták, hogy tudták támogatni külmissziós tevékenységedet?

P: Nem régen tudtam meg, hogy édesanyámat rendszeresen támogatta az Országos Nőbizottság. Azon kívül állandó levelezésben álltam néhány lelkipásztorral, akik imádságaikkal álltak mellettem.

M 1972-ben fejezted be a külmissziós munkádat. Hol telepedtél le?

P: Hamburgba költöztem, ott egy kórházban helyezkedtem el. Szakmailag is képeztem tovább magam, így USA-ban és Kínában is jártam.

M: Milyen gyülekezeti szolgálatokat végzel?

P: Hamburg egyik baptista gyülekezetéhez tartozom. Házi csoportot vezetek, és a gyülekezet imaszolgálatában veszek részt.

M: a házi csoportodba kik tartoznak?

P: egy ideig dolgoztam kórházba, később magánpraxist kezdtem. A magánbetegeimnek bizonyságot is teszek, közülük többen érdeklődnek és megtérnek, ők alkotják a házi csoportot.

M: Milyen kapcsolatod van Magyarországgal?

P: Itt élnek a testvéreim, az ő gyerekeik. Őket rendszeresen megkeresem. Másrészt különböző kórházakkal van kapcsolatom.

M. Ha jól tudom adományokkal támogatod az egészségügyi intézményeket.

P. Tudomásomra jutott, hogy a helyi gyermekklinikán a leukémiás gyermekek szülei rendkívül rossz körülmények között tudnak gyermekeik mellett lenni. Bővítésre volt szükség, de nem volt rá pénzük. Ebben siettem segítségükre. Azóta több kórházba sikerült Németországból bútorokat, műszereket hozni az egyik segélyszervezeten keresztül. Az árvíz sújtotta területekre Csarodára és Tákosra is hoztunk ruhákat, cipőket, élelmiszereket.

M: Melyek azok a területek, ahol tudtatok még segíteni?

P: A mátészalkai, kisvárdai kórháznak, mátészalkai gyermekotthonnak.

M: Hogyan érzed itthon magad a Debreceni gyülekezetben?

P: Az Úr házában szeretek lenni, mindegy, hol van. Úgy gondolom, hogy az Úrral való kapcsolat nagyon fontos. Tapasztalom a lelki kapcsolat összetartóbb, és fontosabb, mint a vérszerinti kapcsolatok.


Kovácsné Magdi, Baloghné Magdi

 
     
 
| Kezdőoldal | Kedvencek közé powered by